Innovatiebeurs voor bijzondere onderzoeken

Wetenschappelijk onderzoek heeft af en toe opschudding nodig om tot vernieuwende resultaten te komen. Heb jij een origineel en vernieuwend onderzoeksidee? Dan kun je die uitvoeren met onze innovatiebeurs.

Budget en voorwaarden

• De innovatiebeurs bedraagt € 50.000,-. De Hartstichting stelt maximaal € 25.000,- beschikbaar. De andere helft haal je zelf op via crowdfunding.
  • Het onderzoeksvoorstel bevat een origineel, uniek en creatief idee en valt buiten bestaande wetenschappelijke theorieën.
  • Het onderzoek maakt gebruik van nieuwe methoden.
  • Je betrekt de doelgroep en gebruikers van de resultaten van je onderzoek bij het schrijven en de uitvoer van het onderzoek.
  • Het onderzoek voldoet aan de criteria voor wetenschappelijke kwaliteit en verrijking.

Let op!

Het is op dit moment niet mogelijk een voorstel in te dienen voor deze beurs. Weten wanneer de volgende ronde opent? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Samen geld inzamelen via crowdfunding

De innovatiebeurs werkt met het concept van crowdfunding. Dit hoef je niet alleen te doen. Als we je onderzoeksvoorstel selecteren, starten we samen een crowdfundingsactie.

Laat je inspireren

Arts-onderzoeker Hine van Os (LUMC) diende in 2018 een onderzoeksvoorstel in voor de innovatiesubsidie. Met crowdfunding haalde hij € 32.355,- op.

Lees zijn verhaal

Workshop crowdfunding

Om je doel te halen op een crowdfundingplatform, volg je een verplichte workshop bij de Hartstichting. Hierin geven we antwoord op de volgende vragen:

• Wat zijn de tips en trucs voor het uitvoeren van een succesvol crowdfundingstraject?
  • Wat verwachten we van onderzoekers tijdens de periode van crowdfunding?
  • Welke ondersteuning biedt de Hartstichting?
  • Hoe verrijk je jouw projectidee met input van stakeholders?

Ontvangers van de innovatiebeurs

In 2019 hebben 5 onderzoeksteams de innovatiebeurs ontvangen. Alle projecten hebben het streefbedrag gehaald via crowdfunding.

> Bekijk welke onderzoekers meededen

Klacht over de selectieprocedure