Britse, Duitse en Franse financieringspartners
De Hartstichting werkt samen met de British Heart Foundation, het Deutsches Zentrum für Herz-Kreislauf-Forschung en sinds 2024 ook met het Franse Lefoulon-Delalande Fondation aan internationale financieringsmogelijkheden.
Werk je aan een innovatief onderzoek dat een bijdrage levert aan preventie, vroege opsporing en betere behandeling van hart- en vaatziekten? Dan biedt de samenwerking tussen de Hartstichting, de British Heart Foundation (BHF), het Deutsches Zentrum für Herz-Kreislauf-Forschung (DZHK) en Lefoulon-Delalande Fondation (LDF) mogelijkheden voor financiering.
Met dit internationale financieringsprogramma willen we onderzoekers die bezig zijn met het verstevigen en uitbouwen van hun onderzoekslijn de mogelijkheid bieden internationale samenwerkingen aan te gaan of te bestendigen. De meerwaarde van de samenwerking tussen onderzoeksgroepen uit de vier landen moet daarom duidelijk naar voren komen in de aanvraag. Voor de Hartstichting is dit financieringsprogramma daarnaast een belangrijke manier om meer impact te behalen op voor ons belangrijke thema’s die bijdragen aan onze missie: een gezond hart voor iedereen, voor nu én later.
Programma 2025
Ook dit jaar staat het programma in het teken van talentontwikkeling. Aanvragen kunnen ingediend worden door mid-career onderzoekers die bezig zijn met het verstevigen van hun eigen onderzoekslijn en het uitbreiden van hun onderzoeksgroep. Per onderzoeksvoorstel mag je als Nederlandse onderzoeker maximaal €500.000 euro aanvragen. We hebben de intentie om ook dit jaar weer 4 projecten te financieren.
Voorwaarden
Om voor deze financiering in aanmerking te komen moet je aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden:
- Het onderzoek moet bijdragen aan de preventie, vroege opsporing en betere en snellere behandeling van hart- en vaatziekten.
- Het onderzoek versterkt waar mogelijk één van de door de Hartstichting gefinancierde consortia inclusief alle DCVA-consortia.
- In de aanvraag wordt beschreven hoe het onderzoek bijdraagt aan de landelijke agenda voor hart- en vaatziekten.
- De steun van twee extra landen is nodig om het onderzoek uit te voeren.
Voorstel indienen
Overweeg je een voorstel in te dienen? Neem altijd eerst contact op met de Hartstichting om te bespreken of je als aanvrager voldoet aan de voorwaarden voor indiening. Mail researchmanager Joost Leenders op [email protected] of bel 070 315 55 08.
De andere aanvragers moeten ook contact opnemen met de financier in hun eigen land. Nadat de laatste onderzoeksgroep contact heeft gehad met zijn financier ontvang je de link voor het indienen van je voorstel. Via die link kun je tot en met 26 mei 14.00 uur (CET) 2025 je voorstel indienen.
Interesse?
Meer informatie
Download de brochure en andere relevante informatie.
Brochure: Call for Research Proposals from Future Leaders in Cardiovascular Research
Infographic over het financieringsproces
Een visuele samenvatting van inclusiecriteria tot selectieprocedure
Nieuwe versie: voorwaarden voor Nederlandse onderzoekers
Versie geüpdatet op 3 maart 2025
Financieringsvoorwaarden van de Hartstichting
Dit heb je nodig
Download de bestanden die je nodig hebt voor je aanvraag.
Interessant voor jou
- Nieuws
Toekenning Britse, Duitse en Nederlandse financiering 2023
In 2023 ging er ruim 5 miljoen naar het afremmen van slagaderverkalking, het aflezen van het risico op hart- en vaatziekten aan de placenta, het ontrafelen en afremmen van gedilateerde cardiomyopathie en onderzoek naar hypertrofische cardiomyopathie. - Nieuws
Toekenning Britse, Duitse en Nederlandse financiering 2022
In 2022 ging er meer dan 5 miljoen naar het voorkomen van arteriële blokkades die hartaanvallen en beroertes veroorzaken, genetische aanwijzingen voor pulmonale arteriële hypertensie, eiwitonderzoek ter verbetering van de risicovoorspelling en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen tegen hartfalen. - Onze missie
Tips voor goed onderzoek
De Hartstichting investeert in goed wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan onze ambitie: een steeds betere hartgezondheid. Maar wat verstaan we onder goed onderzoek?