Webinar telebegeleiding met enthousiasme ontvangen

Hoe zorg je voor snelle opschaling van telebegeleiding, of waar begin je als je nog niet begonnen was? Deze vragen en meer stonden centraal tijdens het bijzonder goed bekeken webinar ‘Telebegeleiding bij hart-, vaat-, en longziekten’ op maandag 25 mei jl. Kijk hem nu terug.

Oproep tot versnelde inzet tele-hartrevalidatie

Harteraad en de Hartstichting roepen ziekenhuizen en revalidatiecentra op om versneld hartrevalidatie op afstand in te zetten. Zo wordt de continuïteit en daarmee het herstel van patiënten ook tijdens de coronacrisis gewaarborgd.

Webinar telebegeleiding

Digitale zorg is nu belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je voor snelle opschaling, of waar begin je als je nog niet begonnen was? Hoe helpt telebegeleiding bij het inrichten van de zorg? Collega’s met ervaring beantwoorden al je vragen tijdens het webinar voor zorgprofessionals op 25 mei.

Deadline Dekkerbeurzen uitgesteld

Vanwege de coronacrisis heeft de Hartstichting het besluit genomen de deadline voor de Dekkerbeurzen Clinical Established Investigator en Junior Clinical Scientist die gepland stond voor 2 juni uit te stellen.

COVID@HEART: Huisartsen en cardiologen slaan handen ineen

Met het COVID@HEART onderzoek gaan huisartsen informatie verzamelen over het verloop van COVID-19 bij hart- en vaatpatiënten buiten het ziekenhuis om zo ziekenhuisopnames te helpen voorkomen

Ziekenhuizen gezocht voor nieuw onderzoek

Cardiologen van het Radboudumc onderzoeken of bloeddrukverlager Valsartan ernstige vochtophopingen in de longen bij COVID-19 kan voorkomen. Onderzoeksleiders roepen collega’s van andere ziekenhuizen dringend op zich aan te sluiten.

Cardiovasculaire cursussen geannuleerd

Door de huidige situatie zijn we helaas genoodzaakt de cardiovasculaire cursussen in 2020 te annuleren.

Gevolgen van COVID-19 voor Hartstichting

De Hartstichting heeft sinds de komst van het coronavirus in Nederland snel geschakeld en haar werkzaamheden aangepast. Lees alles over de gevolgen van COVID-19 voor de Hartstichting

DCVA start CAPACITY COVID registratie

24 maart 2020

De Dutch CardioVascular Alliance start de CAPACITY COVID registratie. Hiermee kunnen we direct leren van COVID-19 en cardiovasculaire complicaties. Lees nu wat jij kunt doen.

Gevolgen corona-maatregelen voor onderzoek

16 maart 2020

Veel onderzoekers worden nu meer dan anders ingezet om zorg te verlenen. Dit heeft ook gevolgen voor de voortgang van onderzoek naar hart- en vaatziekten. Lees wanneer en met wie je contact op moet nemen.