Kom naar het Nationaal Hypertensie Congres

Het Nationaal Hypertensie Congres op 31 januari 2020 staat in het teken van preventie en leefstijl. Het congres is onder andere bedoeld voor internisten, cardiologen, huisartsen en verpleegkundigen.

Lukas Dekker, cardioloog én technoloog

Door: Pjotr van Lenteren

"We hebben de instrumenten, nog niet de oplossing."

Dekkerbeurzen 2020 nu open

Onderzoekers kunnen weer een voorstel indienen voor 4 soorten Dekkerbeurzen.

Hartstichting steekt 2,5 miljoen in nieuwe technologie voor betere en toegankelijke zorg

Zes onderzoekteams ontvangen in totaal ruim 5 miljoen euro voor onderzoek naar de inzet van nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Afscheid Jos van der Meer als voorzitter ISAC

Door: Richard van Duin

Na acht jaar voorzitterschap geeft hij nu het stokje door. "De ISAC heeft zeker door positieve kritiek en creatieve aanwijzingen de onderzoekers meer uit zichzelf laten halen."

Hartstichting, NVVC, Harteraad en DCVA gaan nog intensiever samenwerken

Hartfalen, atriumfibrilleren en pijn op de borst eerder opsporen en zorgen dat iedereen de behandeling krijgt die het best bij hem of haar past. Om dat te bereiken gaan de Hartstichting, NVVC Connect, Harteraad en DCVA de komende drie jaar nog intensiever samenwerken.

Uitreiking van het 25ste cijferboek Hart- en vaatziekten in Nederland

Op 6 december is het 25ste cijferboek Hart- en vaatziekten in Nederland gepresenteerd. De aanwezigen krijgen als eerste een sneak preview van de inhoud.

Vier nieuwe projecten 'Gender en gezondheid'

Eind 2019 gaan er 4 projecten van start om de kennis over vrouwspecifieke hart- en vaataandoeningen te gebruiken ter verbetering van de zorg.

Nederlandse projecten gehonoreerd in Europese call

In het kader van de Joint Transnational Call van ERA-CVD zijn 3 Nederlandse projecten gehonoreerd. Drie jonge Nederlandse onderzoekers krijgen de kans om een internationale samenwerking op te zetten.

Hartstichting helpt werven

De Hartstichting helpt onderzoekers met het werven van voldoende deelnemers voor onderzoek.