DCVA start CAPACITY COVID registratie

24 maart 2020

De Dutch CardioVascular Alliance start de CAPACITY COVID registratie. Hiermee kunnen we direct leren van COVID-19 en cardiovasculaire complicaties. Lees nu wat jij kunt doen.

Gevolgen corona-maatregelen voor onderzoek

16 maart 2020

Veel onderzoekers worden nu meer dan anders ingezet om zorg te verlenen. Dit heeft ook gevolgen voor de voortgang van onderzoek naar hart- en vaatziekten. Lees wanneer en met wie je contact op moet nemen.

Impuls-programma voor thema's erfelijke hartziekten, hartfalen en atriumfibrilleren

Dit jaar komen drie grote consortia in aanmerking voor vervolgfinanciering via het Impuls-programma. Sluit jij je aan?

Hart- en vaatonderzoek doen op Lowlands

Wil jij onderzoek doen met data en medewerking van 55.000 festivalgangers? Dien dan nu een onderzoeksvoorstel in voor Lowlands Science 2020. De Hartstichting helpt je graag bij het indienen. De deadline is 25 maart, dus wacht niet te lang met reageren.

Twee Dekkerbeurzen nu open

Vanaf half maart kan je een Junior clinical scientist of een Clinical established investigator Dekkerbeurs aanvragen. De deadline is begin juni.

Eén centrale plek voor alle cijfers over hart- en vaatziekten in Nederland

Op een nieuwe website over hart- en vaatcijfers zijn betrouwbare data verzameld op één plek. Denk mee als onderzoeker over doorontwikkeling.

€ 5,5 miljoen voor humane meetmodellen 2.0

Er zijn nog vaak dierproeven nodig in de vertaalslag van onderzoeksresultaten naar toepassing in de zorg. Er is nu geld beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuwe humane meetmodellen.

Arend Mosterd nieuwe voorzitter wetenschappelijke adviesraad

Door: Pjotr van Lenteren

Nieuwe WAR-voorzitter: “We moeten opletten dat veelbelovende innovaties niet afleiden van wat gewoon aantoonbaar werkt”

Dekkerbeurzen voor 13 talentvolle onderzoekers

Op 22 januari kregen 13 getalenteerde wetenschappers een Dekkerbeurs van de Hartstichting. In totaal ontvingen zij ruim € 4,6 miljoen.

Twee Dekkerbeurzen binnenkort open