Alle Dekkerbeurzen nu open

Vanaf 15 februari kun je een van deze drie Dekkerbeurzen aanvragen: Junior clinical scientist, Established investigator, of Clinical established investigator. Ook de vier eerder aangekondigde Dekkerbeurzen kun je nog aanvragen. Kijk nu voor welke beurs jij in aanmerking komt.

Website Hart & Vaatcijfers geactualiseerd

Hoeveel Nederlanders kregen in 2019 een beroerte? Wat is de gemiddelde leeftijd bij een eerste hartinfarct? En welk medisch centrum implanteerde de meeste pacemakers? Je leest het op de recent geactualiseerde website Hart & Vaatcijfers.

Landelijke samenwerking van start om de zorg en behandeling van erfelijke hartspierziekten te verbeteren

In welke mate wordt iemand met erfelijke aanleg voor een hartspierziekte daadwerkelijk ziek? Het Double-Dose consortium wil dit voorspellen. Daarnaast werkt het consortium aan nieuwe behandelingen tegen deze aandoeningen. De Hartstichting steunt het onderzoek.

Nieuwe call registratie-gebaseerd onderzoek

Een duurzame infrastructuur die cardiovasculair registratie-gebaseerd onderzoek mogelijk maakt. Een nieuw consortium moet hiervoor gaan zorgen. De Hartstichting en ZonMw zijn hard bezig met de voorbereidingen voor deze nieuwe call.

Dekkerbeurzen 2020 uitgereikt tijdens roadshow

Door: Richard van Duin

Elf onderzoekers hebben afgelopen donderdag hun Dekkerbeurs in ontvangst mogen nemen. Met in totaal een bedrag van ruim 3,3 miljoen euro, kunnen de wetenschappers hun eigen onderzoekslijn opzetten en uitbouwen.

Hoogleraar Gezondheidspsychologie Andrea Evers: “We hebben meer mensen met dubbele petten nodig”

Door: Pjotr van Lenteren

Schrijf je nu in voor het DCVA Leadership Program

Het Leadership Program van de Dutch CardioVascular Alliance creëert een netwerk van getalenteerde en toegewijde mensen die worden gezien als leiders in de toekomstige cardiovasculaire arena. Interesse? Schrijf je deze week nog in!

Financiering voor internationaal onderzoek

Na een succesvolle eerste financieringsronde slaan de British Heart Foundation (BHF), de Deutsches Zentrum für Herz-Kreislauf-Forschung (DZHK) en de Hartstichting ook dit jaar de handen ineen. Vanaf 5 februari kan je een aanvraag indienen voor innovatief internationaal onderzoek.

Beroerteonderzoek wint belangrijkste Nederlandse neurologieprijs | Hartstichting

18 december 2020

Gisteren ontvingen de leiders van een groot beroerteonderzoek de Winklermedaille, de belangrijkste prijs van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Het door de Hartstichting gefinancierde MR Clean-onderzoek heeft de behandeling van herseninfarcten sterk verbeterd.

Hartstichting start extra onderzoek naar corona-zorg door huisarts

17 december 2020

De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.