Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

De Hartstichting heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. Daarom helpen we onderzoekers op verschillende manieren het meeste uit hun carrière te halen.
 

Het Nederlandse cardiovasculaire onderzoek staat internationaal hoog aangeschreven. De Hartstichting wil dit graag zo houden en zelfs nog verder verbeteren. Hiervoor moeten we niet alleen onderzoekstalenten aantrekken en behouden voor het vakgebied, maar ook zorgen dat jonge onderzoekers zich specialiseren in die deelgebieden die nu en in de toekomst het hardst nodig zijn. Ook hebben we betrokken, medisch onderlegde bestuurders nodig met verschillende achtergronden om in de toekomst leiding te geven aan het brede cardiovasculaire veld.

Dekkerbeurzen: investeren in talent

De Hartstichting investeert al jaren in talenten op verschillende momenten in hun carrière. We leveren bijvoorbeeld bijdragen aan proefschriften. Hoogtepunt van het jaar is de feestelijke uitreiking van de Dekkerbeurzen uit aan de beste onderzoekers. De Dekkerbeurzen, bedoeld om toponderzoekers in diverse stadia van hun carrière te ondersteunen, zijn vernoemd naar dr. E. Dekker, oud-directeur van de Hartstichting. Ook vinden we het belangrijk dat in de plannen van onderzoeksconsortia tijd en geld zijn gereserveerd voor talentontwikkeling.

DCVA Leadership Program

Grotere samenwerkingsverbanden waarvan de Hartstichting deel uitmaakt, zoals het CVON (CardioVasculair Onderzoek Nederland) of de DCVA (Dutch CardioVascular Alliance), reserveren geld voor talentontwikkeling in de begroting. Voor de toekomstige leiders is in samenwerking met DCVA het DCVA Leadership Program ontwikkeld.

> Lees meer over het DCVA Leadership Program op DCVAlliance.nl

Talentontwikkeling heeft ook een feestelijke kant: bij de jaarlijkse officiële uitreiking van de Dekkerbeurzen, gedurende het avondprogramma van de jaarlijkse PhD-cursussen in Papendal en tijdens activiteiten van Young@Heart ontmoet je collega’s en bouw je aan je professionele netwerk. 

Lees meer over talentontwikkeling

Dekkerbeurs voor onderzoekers

Dekkerbeurs voor onderzoekers